zondag 22 maart 2009

Varianten op geschikte modellen.

Na een gesprek met Dirk Deweer, begeleider van anders valide jongeren, zijn we tot enkele besluiten gekomen. We hebben enkele prototypes laten zien en testen door een proefpersoon.
Na heel wat intressante feedback konden we verder ons bestaande modellen uitwerken.
Enkele kritieke voorwaarden zijn:
  • altijd vasthouden met twee handen
  • alle verschillende soorten glazen moéten op 1 serveerblad kunnen
  • zeer makkelijk in bediening (dus afnemen en opzetten moet dus zeer vloeiend kunnen)
  • overal inzetbaar
  • zeker neit stigmatiserend en het moet gezien kunnen worden!

Men zou het serveerblad kunnen volledig gaan opbouwen van a tot z. Zo hebben we alle vormvrijheid in de mate van het productiemogelijke natuurlijk. Dit kan zeer ergonomisch een zeer groot voordeel zijn.

Maar men zou ook een standaard serveerblad kunnen gebruiken waar wij een 'inleg' dienblad voor maken (zie tekeningen). Dit zou zeer efficiënt zijn en natuurlijk heel discreet. Hier onstaat het gevaar dat we een ontwerp zullen afleveren die niet 100% gericht is op onze gebruiker. Maar naar 'de klant' van onze gebruiker, bv. gasten uit de oude melkerij.

Bij deze opdracht is het vooral belangrijk om onze gebruiker tevreden te stellen en iets af te leveren die zeer gebruiksvriendelijk is.

Hogere rand om tegen het lichaam te houden om zichzelf te beschermen tegen omvallende glazen.


Uitsparingen maken om een betere grip te hebben op het dienblad. Eventueel valse bodem inwerken waardoor met otch op het volledige vlak van het dienblad glazen kan neerzetten.




Inleg dienblad.


Handvaten met groot contactoppervlak die de druk op de handpalmen verlaagt.